FOT. JĘDRZEJ ZAWIERUCHA
Share on whatsapp

W związku z kolejną awarią maszyny startowej, tym razem przy okazji trwającego Memoriału Tomasza Jędrzejaka (zawodnicy startują na sygnał… opuszczanej chorągiewki), Wrocławskie Towarzystwo Sportowe wydało oświadczenie. Treść poniżej:

Oświadczenie WTS Sparta Wrocław
Szanowni Państwo,

przepraszamy za niedogodności związane ze śledzeniem Memoriału Tomasza Jędrzejaka. Kolejny raz, na Stadionie Olimpijskim we Wrocławiu, z nieznanych przyczyn, niezależnych od klubu, awarii uległa instalacja elektryczna, z której zasilanie jest niezbędne do prawidłowego działania pulpitu sędziowskiego i maszyny startowej.

Należy podkreślić, że WTS Sparta Wrocław nie jest właścicielem i operatorem stadionu, a jedynie wynajmuje go wraz z obsługą techniczną na organizowane przez klub wydarzenia sportowe. Po poprzednim takim zdarzeniu, zlecony został audyt i rewizja całej instalacji elektrycznej. Według operatora stadionu wszelkie usterki zostały wyeliminowane. Niestety, kolejny raz ten problem dotyka nas podczas ważnego wydarzenia, za co jeszcze raz przepraszamy.

Niezwłocznie wystąpimy do operatora Stadionu Olimpijskiego o pilne spotkanie w celu uzyskania szczegółowego raportu z dzisiejszego zajścia i wyeliminowanie podobnych problemów.

WTS Sparta Wrocław

Tyle WTS. Przypomnijmy, że podobna awaria miała miejsce jesienią podczas półfinałowego spotkania fazy play-off z Fogo Unią Leszno. Wtedy startowano na sygnał gasnącego zielonego światła.