Mistrzostwa Świata Speedway’u

2020-04-29 17:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Grand Prix Speedway

2020-02-29 20:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Finał ICE SPEEDWAY

2020-02-28 18:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Grand Prix Polski

2020-02-22 19:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Grand Prix Szwecji

2020-02-20 19:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Grand Prix Australii

2020-03-19 19:00:00

Planowana relacja

Przejdź

Erik Gundersen: Zmarzlik może przegrać z presją

Bartosz Zmarzlik jeździ zdecydowanie, ale do gipsu rywali nie wsadza. FOT. JAROSŁAW PABIJAN

Erik Gundersen jest dosyć powściągliwy z wieszaniem złotego medalu na szyi Bartosza Zmarzlika. Zdaniem byłego mistrza świata, polskiego zawodnika może „zjeść” niesamowita presja, jaka na nim dziś ciąży. 

– Ci, którzy twierdzą, że Zmarzlik jest niemal pewny mistrzostwa, są w dużym błędzie. Trzeba pamiętać o jednym – on dziś wyjdzie na prezentację z ogromną presją na swoich barkach, jakiej w swojej karierze jeszcze nigdy nie doświadczył. Bartek musi przejść taką samą drogę, jaką przeszedł Madsen w Vojens, a jak ona skończyła się dla Leona, wszyscy wiemy. Madsen przegrał walkę z presją i tak samo może być w wypadku Polaka.  Dla mnie kwestia tytułu jest sprawą otwartą. Emil czy Leon nie są tylko z matematycznymi szansami – mówi Erik Gundersen. 

Gundersen nie szczędzi również słów pochwały pod adresem reprezentanta Danii, Leona Madsena. 

– Leon ma za sobą fantastyczny sezon. Zrobił zdecydowanie więcej aniżeli wszyscy od niego oczekiwaliśmy. Za to, co w tym roku zrobił należy mu się tylko zdjęcie przed nim kapelusza z głowy. Sam fakt utrzymania się w pierwszej ósemce oraz tego, że w ostatnim turnieju może teoretycznie wywalczyć złoty medal mówi sam za siebie. Każdy z medali jaki dziś wywalczy, będzie wielkim jego sukcesem – kończy Gundersen na łamach Aftonbladet. 

ZOBACZ TAKŻE:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.